Ieder jaar blijven de smartphones zich weer doorontwikkelen. En mede daardoor zijn we met z’n allen op het punt gekomen dat we écht niet meer zonder kunnen. Het wordt ons allemaal zo makkelijk gemaakt waardoor we tegenwoordig geen excuus meer hebben om niet bijna 24/7 bereikbaar te zijn… Maar welke trends en ontwikkelingen hebben we in 2018 weer gezien? Het is bijna niet meer bij te houden, maar we hebben de volgende belangrijke trends van de smartphone eruit gepikt.

 

Verdwijnen van AUX-ingang

De meesten zullen het wel al gezien hebben, of zelf een smartphone hebben waarbij dit het geval is. De 3,5 mm audio aansluiting verdwijnt op steeds meer smartphones. Deze trend was al eerder ingezet, maar er is wel echt te merken dat in 2018 het door velen overgenomen wordt en de AUX-ingang nu toch wel definitief lijkt te verdwijnen op de smartphones.

 

Meer beeldscherm

Consumenten wilden steeds vaker grotere beeldschermen, maar klaagden wel over de grootte van de telefoon. Producenten zijn hier creatief mee aan de slag gegaan en nu zie je steeds meer smartphones waarbij de behuizing een stuk slanker is. Hierdoor hebben steeds meer smartphones in 2018 relatief veel meer beeldscherm. De verwachting is dat in de nabije toekomst alle smartphones over deze ‘edge-to-edge’ beeldschermen zullen beschikken.

 

Gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning, 3D scans en irisscanners… Tegenwoordig verbaast het ons niet eens meer waar de smartphones allemaal over beschikken. De meeste fabrikanten gebruiken de gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de smartphone. Toch zijn de mogelijkheden nog veel ruimer! Zo biedt Samsung de mogelijkheid om een 3D scan van je gezicht te maken en deze om te zetten naar een 3D animatie!

 

Abonnementskosten

De tijd van enorm hoge telefoonrekeningen lijkt voorlopig even voorbij! Je herinnert je het vast nog wel dat je abonnementen moest afsluiten waarbij je niet eens van alles gebruikmaakte… Zo was je soms bijvoorbeeld verplicht om 300 belminuten per maand af te nemen bij een bepaalde telefoon. En dat terwijl je dat aantal bij lange na niet haalde. Nu kun je bijvoorbeeld goedkoop je sim only samenstellen bij Simyo of de verschillen in sim only vergelijken met elkaar. Dit kan een hoop schelen in de kosten, doordat je een abonnement kan kiezen dat precies bij jou past!