Door de jaren heen is de batterijtechnologie sterk vooruit gegaan. Net als de andere technische snufjes in de smartphone is ook de gemiddelde batterij aanzienlijk verbeterd. Terwijl consumenten steeds meer gebruik maken van de smartphone wordt de vraag naar een sterke en duurzame batterij alsmaar groter. Spelers van Pokemon Go vragen bijvoorbeeld extreem veel van een smartphone accu. Niet alleen loopt deze snel leeg als het spel gespeeld wordt maar het toestel wordt ook vaker opgeladen. Uiteraard geldt dit niet alleen voor Pokemon Go maar ook voor andere apps die veelvuldig gebruikt worden.

Soorten smartphone batterijen

In smartphones worden vier soorten batterijen gebruikt. Dit zijn NICD, NiMH, Li-Ion en Li-Po batterijen waarvan de laatste twee typen tegenwoordig het meest gebruikt worden in mobiele telefoons. Van de vier accusoorten worden NICD en NiMH als verouderd gezien.

NiCD

NiCD is de afkorting voor de oplaadbare nikkel-cadmium accu. Doordat het cadmium bevat is de batterij niet milieuvriendelijk wat vandaag de dag een belangrijk gegeven is. Dit type batterij wordt dan ook bijna niet meer gebruikt in mobiele telefoons. Een ander nadeel van dit type batterij is het geheugeneffect. Naarmate de batterij gebruikt wordt verliest de batterij capaciteit.

NiMH

NiMH is de afkorting voor nikkel-metaalhydride. Dit type batterij wordt op dit moment vrijwel niet meer gebruikt in mobiele telefoons net als de NiCD batterij. De NiMH batterij is niet zo belastend voor het milieu als de NiCD batterij en ook is het geheugeneffect niet zo groot.

Li-Ion

Li-Ion is de afkorting van lithium-Ion en wordt op dit moment het meest gebruikt in mobiele telefoons. De Li-Ion accu heeft vele voordelen ten opzichte van de eerder genoemd batterijsoorten. Zo heeft dit type batterij geen geheugeneffect. Dit maakt het mogelijk om de batterij tijdens gebruik op te laden. De capaciteit van de batterij is ook groter waardoor de batterijduur langer is.

Li-Po

Li-Po is de afkorting van lithium-polymeer. Dit type batterij neemt in gebruik toe door de lange levensduur. Hiernaast heeft het nog meer voordelen zoals de grotere capaciteit. Deze batterijsoort is ook beter toe te passen op dunne smartphones.

Bron: https://www.mobielkopen.net