Een nieuwe smartphone kies je niet van het ene op het andere moment. Een smartphone aanschaf is duur, zeker als je een telefoon wil die voorzien is van de nieuwste snufjes. En met die huidige, stijgende prijzen is het extra verstandig om goed onderzoek te doen naar welke telefoon het beste bij jou past. Wij geven je wat tips.

Los toestel of abonnement

Allereerst is het goed om te weten of je een los toestel wil kopen of een abonnement. Bij een los toestel sluit je los nog een sim only abonnement af. Bij een abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag waarin je telefoonabonnement is, maar je kan in dit bedrag ook een gedeelte van het toestel maandelijks afbetalen. Na één of twee jaar is het toestel van jou.

Android of iOs

Dan is de volgende belangrijke vraag: Android of iOs (iPhone). Wil jij gaan voor Android smartphones en abonnementen? Een goede keuze als je het ons vraagt! iOs wordt onterecht nog vaak gezien als de beste smartphone, maar Android heeft meer dan genoeg geweldige telefoons. Android is makkelijk in gebruik en daarnaast kan je super makkelijk je foto's en video's op je laptop of computer zetten. Bijna alle apps die je nodig hebt zijn te downloaden in de PlayStore en niet geheel onbelangrijk: Android telefoons zijn een stuk betaalbaarder dan iPhones.

Maak jij thuis of voor werk gebruik van een Apple MacBook? Een iPhone heeft dan veel voordelen tegenover een Android telefoon, omdat je jouw telefoon en laptop optimaal met elkaar kunt gebruiken. Maar het is belangrijk om te weten dat je óók gemakkelijk een Android toestel kan koppelijk aan je Apple MacBook. Je bent dus niet per se verplicht aan een iPhone, puur omdat je al een MacBook hebt.

Zorg goed voor je smartphone

Het is natuurlijk belangrijk dat je zo goed mogelijk zorgt voor je nieuwe smartphone. Je kan een dure verzekering afsluiten, maar je kan ook proberen om zorgvuldig om te gaan met deze dure aanschaf. Je voorziet je nieuwe telefoon vanzelfsprekend van een goed telefoonhoesje, doet ‘m niet in je kontzak en legt ‘m niet op onhandige of gevaarlijke plekken neer. Als je dit doet, zal je jarenlang plezier hebben van je nieuwe smartphone! Daar word jij blij van, maar de wereld ook. Want hoe langer jij met je telefoon doet, hoe duurzamer je beter bent!

Op zoek naar een passend telefoonhoesje? Wij vertellen je graag waar je de beste telefoonhoesjes scoort!